Warga Emas gembira YB penuhi impian bina rumah

IMG-20160902-WA0061

Kluang, 2 September 2016 – Hanya mampu pendam rasa sebak dan terharu..

Itulah perasaan Pn Adia Mah, seorang Muallaf yang hidup berseorangan di Kg Paya, Kluang telah dibina sebuah rumah impian untuknya oleh UMNO/ BN Kluang.

Ianya adalah hasil lawatan YB Datuk Md Hj Jais Bin Hj Sarday, ADUN Mahkota merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Penerangan, Pembangunan Usahawan dan Koperasi Negeri Johor ke rumah Pn Adia Mah pada 6 Februari 2016 yang lalu.

IMG_3122

Hasil daripada turun padang YB Datuk Md Jais Sarday beliau telah bersetuju untuk membantu membina rumah kediaman rumah Pn Adia Mah yang dalam keadaan daif dan tidak selamat.

Inisiatif YB Datuk Md Jais Sarday

Di kesempatan ringkas semasa menziarahi puan Adia Mah, Yb Datuk Md Jais Sarday berkata

” Sempat singgah ziarah Puan Adia Mah di Kampung Paya.. dia ni muallaf.. Sebelum ni saya pernah datang bersama Pemuda dan Puteri, bantu kemas rumah dan sekelilingnya.. dia tinggal seorang dan sangat daif, di atas tanah keluarganya yang diserahkan kepadanya- di Kampung Paya.. Saya berazam nak bantu binakan rumah kecil yang lebih selesa”

Hasil inisiatif Yb Datuk, UMNO/ BN Kluang, Pusat Khidmat DUN Mahkota dengan kerjasama beberapa agensi kerajaan, NGO’s dan dermawan telah berjaya mengumpul sebanyak RM40,000.00 bagi membina rumah tersebut. Akhirnya rumah ini dibina pada Mei dan siap pada akhir Jun 2016.

Rumah Aida Ma

Selain itu Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian Kluang,  Gerakan Belia 4B Malaysia Kawasan Kluang, Majlis Belia Kluang & Pasaraya Econsave Kluang juga membantu membina kelengkapan rumah.

YB Datuk Md Jais Sarday mengucapkan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pihak yang menjadikan impian untuk membina rumah yang lebih selesa kepada puan Adia Mah tercapai.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada semua pihak yang membantu impian saya untuk membina rumah Pn Adia Mah tercapai” YB Datuk Md Jais Sarday berkata semasa Majlis Doa Selamat dan Penyerahan Kunci Rumah kepada Puan Adia Mah petang tadi.

Turut hadir bersama tadi SdrMd Nurhalim bin Md Amin, Timbalan Ketua UMNO Bahagian Kluang, Sdri Hasni Binti Abdullah Ketua Puteri UMNO Bahagian Kluang dan Sdr Raza As’ad bin Rajab, Pemangku Ketua Pemuda UMNO Bahagian Kluang.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s