Selamat Tahun Baru 2017 dari kami semua

bn-kluang-2017

Assalamualaikum dan Salam Muafakat Johor

Kami akan terus berkhidmat untuk rakyat khususnya dalam kawasan Parlimen Kluang, DUN Mahkota dan DUN Mengkibol…

Sepanjang penggal ini, walaupun Barisan Nasional tidak menang di Parlimen Kluang dan DUN Mengkibol, kami tetap terus berkhidmat demi kesejahteraan rakyat..

Antara kejayaan besar kami ialah membina Empangan Kahang bagi mengatasi masalah air di Kluang.. kita jangkakan akan siap pada pertengahan tahun 2017.. selain itu, banyak lagi permasalahan yang telah diselesaikan..

Semasa lawatan ke Ibu Pejabat Daerah Polis Kluang tengahari tadi, sambil menyampaikan sumbangan beg sekolah, kami dimaklumkan pihak Polis telah berjaya menutup kesemua 35 pusat perjudian dalam daerah Kluang… Alhamdulillah.. terima kasih kepada pihak Polis DiRaja Malaysia..

Apa pun yang kita lalui, pastinya semua akan melalui pelbagai ujian.. ujian Tuhan itu mungkin dalam bentuk kesusahan, mungkin dalam kesenangan.. ada yang ringan, ada yang berat..

Ujian Tuhan itu kadang-kadang sekadar nak beri rasa apa yang selalu kita mengata atau menasihatkan (kononnya) orang.. kadang-kadang kita merasa pandai, sempurna dan betul aje, sedangkan yang kita mengata itu – mereka sedang diuji dan hanya Dia sahaja Yang Maha Mengetahui..

Bagi saya, orang yang bersyukur akan sentiasa muhasabah diri setiap kali diuji.. tapi orang yang sombong tak akan tahu dia sedang diuji dan akan menyalahkan orang lain..

Selamat melangkah ke tahun 2017, mudah-mudahan terus memberi sinar bahgia dan bertambah-tambahlah muafakat sesama kita..

Harapan kami, tahun 2017 akan terus memberi sinar sejahtera dalam kehidupan kita semua.. semoga bertambah muafakat antara kita Bangsa Johor..

 

Kami bekerja dan bukan hanya memanipulasi isu.. namun sekiranya masih ada yang belum selesai, sila bawa ke Pusat Khidmat kami..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s